piatok 22. januára 2016


Veci, ktoré Eva Eve neurobí..


Celý tento článok by sa dal zhrnúť do jednej vety - buďme, dokelu, empatickí a inteligentní. Ale keďže takto svet nefunguje a v Ikei dostanete 10 stranový návod na použitie aj k drevenej vareške, trošku sa rozpíšem. Rozmýšľala som tiež nad nadpisom a tento blog sa mal pôvodne volať - 10 vecí ktoré ma štvú počas PMS , z ktorých ma reálne v hormonálnej rovnováhe štvú len 4, ale bolo to príliš dlhé. Niekde som počula, že to, čo nás najviac hnevá na ostatných, nastavuje zrkadlo nám a ukazuje nám vlastnosti a chyby, ktoré nám vadia na nás samých. Ak je to tak, boh ma ochraňuj, i keď, niečo na tom asi bude. Na internete sa rozmohli v poslednej dobe Johnovia a Billovia, ktorí robia všetko super a správne. Ja som si pre moje účely požičala Evu. Nájdete sa? J

1.)    Eva má 4 deti a spokojnú rodinu. Eva to tak chce a plánovala. Eva sa kamošky s jedným dieťaťom nespytuje, kedy bude mať viac detí a nesúdi ju, keď kamoška viac detí nechce. Eva je múdra mama. Buď ako Eva.

2.)    Eva kojí svoje dieťa a berie to ako samozrejmosť. Eva ale o kojení nerozpráva každému koho stretne, nevyťahuje prso bez výstrahy počas rozhovoru s opačným pohlavím a nematkou kedykoľvek a nejde sa zároveň schovať do kanála, keď chce nakojiť svoje dieťa. Jej prvá otázka, keď stretne kamošku, ktorú desať rokov nevidela, nie je- kojíš? Eva je super. Buď ako Eva.

3.)    Eva má super kľudné a dobré dieťa, ktoré spí 12 hodín v noci a ďalších 12 hodín sa pekne hrá. Evino dieťa sa nikdy nehodilo v hračkárstve o zem. Eva nesúdi ostatné matky, ktoré majú iné deti a nesúdi ich výchovu. Eva je rada, že môže byť rada. Buď ako Eva a váž si svoje dieťa, a nehovor hop, kým neprejde pubertou.

4.)    Eva popri materskej pracuje. Kamoší sa s mamami, ktoré nepracujú. Eva nerieši. Eva vie, že každý si robí tak, ako najlepšie vie. Eva sa necíti byť viac ako iné mamy. Buď ako Eva.

5.)    Eva kamoškám prvorodičkám rozpráva veľmi cenzurovanú verziu svojho pôrodu a len tým, ktoré to počuť chcú. Eva chce, aby jej kamošky mali deti a nemali traumu. Hlavne, keď vlastne nie je z čoho. Buď ako Eva. (Na tomto bode musím popracovať J)

6.)    Eva vie, že má najkrajšie dieťa na svete, ale snaží sa to nevnucovať aj ostatným 36 fotkami na všetkých sociálnych sieťach. Eva sa snaží krotiť, aby si ju všetci neblokli ešte v šestonedelí. Eva sa ovláda. Buď ako Eva.

7.)    Eva má na výchovu svoj názor a rešpektuje aj názory ostatných. Snaží sa nechŕliť nevyžiadané rady, kým ju o to niekto nepoprosí. Eva je fakt múdra baba. Buď ako Eva.

8.)    Eva vie používať internet aj google, ale vie kedy zájsť k doktorovi. Eva sa na hrozivo vyzerajúci ekzém svojho dieťaťa nepýta na modrom koníku, ale zájde najprv k doktorovi. Buď zodpovedná – buď ako Eva.

9.)    Eva nezabúda na človeka, s ktorým má dieťa. Vie, že rodinu tvoria viacerí a že okrem mamy je aj žena. Eva si holí nohy aj v zime. Buď ako Eva. (Aj keď ti je zima, dáš to.)

10.)  Eva sa nerozčuľuje nad vecami, ktoré nezmení. Napíše si blog, pokecá s kamoškou, zahrá si míny, čokoľvek a nerieši. Buď ako Eva a nerozčuľuj sa, život je krásny J

 

Pekný deň.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára